Overslaan naar content

Schademanager bij ABS Autoherstel Den Elzen Zoetermeer

Op locatie
 • Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland
€ 2.750 - € 3.500 per maandSchademanager / Calculator

Functieomschrijving

Ons team in Zoetermeer is op zoek naar een (ervaren) schademanager. Je weet dus hoe je een autoschade calculeert. Kom jij het team in Zoetermeer versterken?

Je begrijpt dat autoschade stressvol kan zijn. Daarom neem je de tijd om klanten te helpen en stel je ze met jouw kennis en expertise gerust. Het is voor jou belangrijk om onze klanten met een glimlach te zien vertrekken. Wanneer je de volgende dag een positieve (Google) recensie leest, weet je dat je het verschil hebt gemaakt. En ga je tevreden verder met het volgende dossier.


Je komt te werken in Zoetermeer. Een mooie vestiging die dankzij onze 5S-werkwijze altijd geordend en schoon is. Een fijne werkomgeving met een groot parkeerterrein.

Het team bestaat uit 20 collega’s. Een gezellige mix van jonge talenten en ervaren collega’s. Sommige collega’s werken hier al meer dan 25 jaar! De werksfeer is goed en er wordt veel met elkaar gelachen. Ook op zaterdagen, als collega’s hun eigen auto komen wassen of herstellen.

Op het front werk je samen met 3 schademanagers en één vestigingsmanager. Als schademanager ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Daarnaast heeft ieder zijn eigen specialisme. Omdat de vestiging Tesla gecertificeerd is, biedt deze functie mooie kansen. Zo kun je jezelf ontwikkelen tot echte Tesla specialist.


De functie
Tijdens de dagstart nemen jullie met elkaar de dag door. Hoeveel klantafspraken staan er bijvoorbeeld ingepland. Wat gaat er afgeleverd worden. Komen we uit met het vervangend vervoer? Samen verdeel je de taken.

Een schade neem je op in onze aparte expertiseruimte die van alle gemakken is voorzien. Vervolgens plan je samen met de klant de herstelafspraak in en bestel je de benodigde onderdelen. Uiteindelijk zorg je voor een correcte eindcalculatie naar de opdrachtgever. Tussentijds houd je de klant op de hoogte van het verloop van de werkzaamheden. Alles voor een goede dienstverlening.

Door je ervaring weet je wat er van je verwacht wordt als schademanager. Maar we zetten de hooftaken nog voor je op een rij.


De hoofdtaken

 • Het opnemen en compleet maken van schadedossiers
 • Het maken en aanbieden van eindcalculaties aan opdrachtgevers
 • Het afwikkelen van taxaties en total loss dossiers

Dat je voor deze functie flexibel moet zijn, is je bekend. Terwijl je met zorg een herstelde auto aan een klant aflevert, zie je in je ooghoek de berger alweer aankomen. Dat maakt je niet van slag. Integendeel. Deze afwisseling geeft je energie.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je jezelf herkent in het volgende profiel.


Ons aanbod

ABS Den Elzen is echt een familiebedrijf. En dat voel je. Zo ontvang je een persoonlijke felicitatie van Joost (onze directeur) op je verjaardag. En hij staat zelf achter de pannen bij onze jaarlijkse stamppot. Ook moet je niet raar opkijken als een directielid een praatje met je komt maken en je vraagt naar de uitslag van je laatste (sport)wedstrijd. We zijn namelijk écht geïnteresseerd in elkaar.

Maar ABS Den Elzen is meer dan alleen gezelligheid. Met 200 vakmensen en 9 vestigingen zijn we één van de grootste schadeherstelbedrijven in Zuidwest-Nederland. En dit jaar bestaan we 75 jaar! We willen én blijven investeren in nieuwe technieken en gereedschappen. En kunnen je veel bieden op het gebied van arbeidsvoorwaarden en opleidingen.


Concreet

 • Een contract van maximaal 38 uur per week
 • Een salaris passend bij jouw leeftijd en ervaring
 • 27 verlofdagen
 • Op maat gemaakte werkkleding
 • Een jaarlijkse vitaliteitsbonus van maximaal € 1.000 bruto

Maar de beste arbeidsvoorwaarde die we je bieden is een plezierige werkplek.

Vereisten

Jouw profiel

 • Je bent MBO werk- en denkniveau
 • Je hebt autotechnische kennis
 • Je hebt een geldig Audatex certificaat
 • Je hebt kennis van verzekerings- en expertiseaspecten
 • Je bent collegiaal


Interesse?
Spreekt deze vacature jou aan en wil je meer informatie? Neem contact op met HR-specialist Mathilde Scholten via 06-18588436 of per e-mail via werkenbij@denelzen.nl.

of