Overslaan naar content

Schademanager bij ABS autoherstel Den Elzen Rotterdam-Zuid

Op locatie
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Frontoffice / Receptie

Functieomschrijving

Je begrijpt dat autoschade stressvol kan zijn. Daarom neem je de tijd om klanten te helpen en stel je ze met jouw kennis en expertise gerust. Het is voor jou belangrijk om onze klanten met een glimlach te zien vertrekken. Wanneer je de volgende dag een positieve (Google) recensie leest, weet je dat je het verschil hebt gemaakt. En ga je tevreden verder met het volgende dossier.​

Schademanager, Rotterdam-Zuid

Je komt te werken op onze vestiging in Rotterdam-Zuid. Het team bestaat uit 18 enthousiaste en hardwerkende collega’s. Een mix van jonge talenten en ervaren collega’s die hun kennis en expertise graag met je delen.

​In jouw rol als schademanager ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Je werkt samen met je front-office collega’s en de vestigingsmanager in een fijne werkomgeving.​

De functie

Tijdens de dagstart nemen jullie met elkaar de dag door. Hoeveel klantafspraken staan er ingepland? Wat gaat er afgeleverd worden? Komen we uit met het vervangend vervoer? Samen verdeel je de taken.

​Je neemt autoschades op. Vervolgens plan je samen met de klant de herstelafspraak in en bestel je de benodigde onderdelen. Uiteindelijk zorg je voor een correcte eindcalculatie naar de opdrachtgever. Tussentijds houd je de klant op de hoogte van het verloop van de werkzaamheden. Alles voor een goede dienstverlening.

​Om je een goed beeld te geven van de functie, zetten we de hoofdtaken voor je op een rij.​

De hoofdtaken

 • ​​Het opnemen en compleet maken van schadedossiers
 • ​Het maken en aanbieden van eindcalculaties aan opdrachtgevers
 • ​Het afwikkelen van taxaties en total-loss dossiers​

​​Door een grote diversiteit aan klanten is een redelijke beheersing van de Engelse taal handig. Dat vraagt flexibiliteit. Maar dat je flexibel moet zijn voor deze functie, begrijp je. Want terwijl je met zorg een herstelde auto aan een klant aflevert, zie je in je ooghoek de berger alweer aankomen. Daarvan raak je niet van slag. Integendeel. Deze afwisseling geeft je energie. En als schademanager ben je enthousiast om alle aspecten van het vak te leren.

Ons aanbod

ABS Den Elzen is echt een familiebedrijf. En dat voel je. Zo ontvang je een persoonlijke felicitatie van Joost (onze directeur) op je verjaardag. En hij staat zelf achter de pannen bij onze jaarlijkse stamppot. Ook moet je niet raar opkijken als een directielid een praatje met je komt maken en je vraagt naar de uitslag van je laatste (sport)wedstrijd. We zijn namelijk écht geïnteresseerd in elkaar.

Maar ABS Den Elzen is meer dan alleen gezelligheid. Met 200 vakmensen en 10 vestigingen zijn we één van de grootste schadeherstelbedrijven in Zuidwest-Nederland. En we bestaan meer dan 75 jaar. We willen én blijven investeren in nieuwe technieken en gereedschappen. En kunnen je veel bieden op het gebied van arbeidsvoorwaarden en opleidingen.

Concreet

 • Een contract van maximaal 38 uur per week
 • Een salaris passend bij jouw leeftijd en ervaring
 • ​​Een goede begeleiding en opleidingsmogelijkheden​
 • 27 verlofdagen
 • Een jaarlijkse vitaliteitsbonus van maximaal € 1.000 bruto

Maar de beste arbeidsvoorwaarde die we je bieden is een plezierige werkplek.

Vereisten

Wat neem je mee

 • Je hebt MBO werk- en denkniveau
 • Je hebt autotechnische kennis
 • Je hebt een geldig Audatex certificaat (of je wilt deze halen)
 • Je hebt kennis van verzekerings- en expertiseaspecten (of wilt hier meer over leren)
 • Je bent collegiaal

Interesse?

Spreekt deze vacature jou aan en wil je meer informatie? Neem contact op met HR-specialist ​Nicole Haaksma​ via ​06-48018494,​ of per e-mail via werkenbij@denelzen.nl.

We nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op.

of